OM ØREBETENNELSE, ELLER ØREGANGSBETENNELSE

Ørebetennelse av typen ekstern otitt, er en betennelse/infeksjon i den ytre øregangen. Skal ikke forveksles med den vanlige formen for mellomørebetennelse som du ofte rammes av i forbindelse med forkjølelse. Både voksne og barn kan rammes av ørebetennelse i den ytre øregangen.

Hvordan oppstår ørebetennelsen i ytterøret?

Problemet oppstår ofte om sommeren eller i ferien når vi svømmer og bader mye. Høy luftfuktighet og vann forstyrrer ørets naturlig sure miljø og produksjonen av ørevoks med dens beskyttende egenskaper. Da blir huden i øret irritert og infiseres lett av bakterier og sopp. Selv dusjing med såpe og sjampo, pirking i øret, overdreven rengjøring, eksem og bruk av høreapparat kan forårsake ørebetennelsen ekstern otitt. Også utstrakt bruk av hodetelefoner kan legge grunnlaget for ekstern otitt.

Symptomer på ørebetennelse

Kløe og smerte i ørene er blant de viktigste symptomene. Men du kan også få dotter i ørene og få hovne øreganger som eventuelt resulterer i nedsatt hørsel. Har du ordentlig vondt, langvarige eller tilbakevendende plager, er det fornuftig å kontakte lege.


Tips for å unngå ørebetennelse

Slik behandler Otinova ørebetennelse

Illustrasjon-av-ytterøret