FAKTA OM OTINOVA ØRESPRAY

Hvert år rammes drøyt 70 000 nordmenn av betennelse i øregangen, også kjent som ekstern otitt. Behandling av denne typen betennelse består i dag primært av reseptbelagte legemidler som inneholder steroider og antibiotika.

Hva er Otinova ørespray?

Otinova ørespray er et reseptfritt egenpleieprodukt uten antibiotika som består av aluminiumacetat/acetotartrat og eddiksyre, bedre kjent som Burows væske. Otinova ørespray er CE-merket og er det eneste medisintekniske produktet som er registrert hos det svenske Läkemedelsverket for indikasjonen profylakse og behandling av ekstern otitt.

Når hjelper Otinova ørespray?

Otinova ørespray kan brukes både som profylakse og behandling. Dersom behandlingen påbegynnes allerede ved de første symptomene som kløe i øret, kan man enkelt avverge at øregangsbetennelse oppstår. Hvis sykdommen allerede har brutt ut med smerter i ørene, kan Otinova erstatte en stor del av de reseptbelagte legemidlene som finnes mot betennelse i øregangen.

Hvordan virker Otinova ørespray?

Otinova virker lokalt uttørkende, er kløestillende og har en bakterie- og soppdrepende effekt. De antimikrobielle og kliniske effektene er vitenskapelig og klinisk dokumentert. Last ned pdf med et vitenskapelig sammendrag (sve.)

Bestill Avrivningsblokk

Send oss en e-post, så sender vi avrivningsblokk med pasientinformasjon om Otinova ørespray. info@abigo.no

Klinikkbesøk

Send oss gjerne en e-post dersom du ønsker et klinikkbesøk der vi informerer om Otinova ørespray. info@abigo.no

Last ned

Du kan laste ned mer informasjon vedrørende øregangsbetennelse/ekstern otitt, Burows væske samt Otinova ørespray ved å klikke på de ulike lenkene under.

  1. Otinova ørespray – pakningsvedlegg
  2. Otinova ørespray – informasjonsblad til helsevesen- og apotekpersonell (sve.)
  3. Otinova ørespray - produktblad
  4. Artikkel i AllmänMedicin nr. 2, 2013, Ekstern otitt – Burows væske tilbake i rampelyset
Burows lösning apoteksflaska